Още горещи музикални новини за предстоящото издание на Burgas Summer Live

...
Още горещи музикални новини за предстоящото издание на Burgas Summer Live
Коментари Харесай

Уникалните Ройшин Мърфи, Морчиба, Софи Елис-Бекстър и Фючър Шок на една сцена в Бургас

Още горещи музикални вести за идното издание на  Burgas Summer Live – уредниците на фестивала са ни подготвили доста специфична вечер с четири обичани вокалистки.

Вечерта на 6 август ще е доста специфична, тъй като на сцената ще се качат Róisín Murphy , Morcheeba Band , Sophie Ellis-Bextor и българската тайфа Phuture Shock !

Интелигентен сетивен дамски поп и „ жестоките ” вокали на по този начин обичаните и обичани от българската аудитория изпълнителки ще звучат посред вълните в морския бряг, с което Burgas Summer Live несъмнено изпъква като музикалното събитие на лято 2023.

Стилна, провокативна и с неповторимо наличие и разпознаваема бленда, позната от поп дуото Мoloko и с извънредно разнообразна солова кариера като певица, създател на песни и продуцент основала шлагери като  Party Weirdo, The Time Is Now, Sing It Back с дуетната си половинка – Mark Brydon,   Róisín Murphy се трансформира в може би най-иновативния актьор на Англия.

Последният ѝ албум Róisín Machine, излиза през 2020г. Той е в съдействие с DJ Parrot – прочут още като Crooked Man. Сред песните в него са Narcissus, Incapable и Murphy’s Law, We Got Together и Something More и ние нямаме самообладание да ги чуем на 6-ти август в Бургас.

SophieEllis-Bextor изстрелва музикалната си кариера във висините първо като вокалистка със сингъла на Spiller –Groovejet и след това – със своя международен шлагер Номер 1 Murder on the Dancefloor. Дебютният ѝ солов албум, Read My Lips (2011) и е продаден допълнително от два милиона копия по целия свят. Следва сполучлива кариера и личен лейбъл, под името на който излизат поредност албуми като Wanderlust (2014) прекарва три седмици в топ 10 на Англия и продава над 100 000 копия.

Изпълнени вкъщи, по време на локдауна, с петимата ѝ синове, и записани от брачна половинка ѝ, Kitchen Discos доближат до 40 милиона души по света. През 2020 година, SophieEllis-Bextor издава и последния си албум Songs From The Kitchen Disco, с които завоюва още повече почитатели, утвърждението на критиците и още една позиция в топ 10 класацията на Обединеното кралство.

Поредна среща на българската аудитория с обичаните Morcheeba . Английската електронна група, сега – дуо, е основана в средата на 90-те години с вокалист и създатели Skye и братята Paul и Ross Godfrey. Те майсторски смесват въздействия от трип-хоп, рок, фолк-рок и даунтемпо. Световна популярност им носят   албумите Big Calm (1998), Fragments of Freedom (2000), Charango(2002) и знаковите песни The Sea и Rome Wasn't Built In A Day.

Morcheeba остават в музикалната история с продуциран албум за легендата на Talking Heads Дейвид Бърн и работата им върху кино саундтрак, по поръчка на огромния им почитател и притежател на " Оскар " - режисьорът Стивън Содърбърг, а през 2003 г.  са и първата западна група с турне, в което обикалят цял Китай. Днес в групата са Skye и Ross, откакто през 2015 година Paul напуща, трансформирайки Morcheeba в дует.

Българската диря в „ женския “ ден на Burgas Summer Live e надарената Деси Андонова от   Phuture Shock . Те готвят за присъединяване си „ джаз,чил, фънк и тонове сексапил ”. Десислава Андонова и Филип (Фи) Александров, основателите на музикалния план Phuture Shock, имат два албума - Playback (2002), награден с MMTV премия за най-хубав албум и InandOut и след 10-годишна пауза през 2021 година още веднъж се завърнаха на родната ни музикална сцена.



Новината за присъединяване на Róisín Murphy, Morcheeba Band, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock идва единствено дни откакто уредниците на фестивала оповестиха че там ще имаме шанса да чуем и английската тайфа Editors, дружно с българското алтърнатив събитие ALI. Припомняме, че там чакаме и  Franz Ferdinand, Nothing But Thievеs и Hayes & Y.

Събитието Burgas Summer Live е тук, а за билети посетете уеб страницата на ticketstation.bg.

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР